Puslapio meniu

STRUKTŪRA IR KONTAKTAI

VEIKLA

PASLAUGOS

Kalendorius
Susisiekite
Mes facebook

ambulatorijafacebooke.jpg

Naujienos


 Grybavimo sezonas jau prasidėjęs. Apsinuodijimų kontrolės ir informacijos biuras jau sulaukė ir pirmųjų skambučių dėl įtariamų apsinuodijimų grybais.

Apsinuodijimas_grybais.doc


AKCIJA! - - Administracija 2012.06.27 : 10:01

Medicina pajėgi išgydyti daugiau nei pusę vėžio ligos atvejų. Išgijimo tikimybė žymiai didesnė, jei onkologiniai susirgimai diagnozuojami ankstyvosiose stadijose.
Svarbu tai, kad laboratorinio vėžio žymes nustatymas leidžia įtarti ligą kai dar nėra jokių klinikinių simptomų ir nepavyksta jos nustatyti instrumentiniais tyrimais. Todėl UAB "ANTĖJA" siūlo atlikti vėžio žymens tyrimus moterimis ir vyrams

BIRŽELIO, LIEPOS IR RUGPJŪČIO MĖNESIAIS
 

MOTERIMS:
CA-125 - kiaušidžių vėžio žymuo;
CA -15-3 - krūtų vėžio žymuo.
Tyrimų kaina kartu - 41,00 Lt.

VYRAMS:
PSA - prostatos specifinis antigenas;
AFP - kepenų vėžio žymuo.
Tyrimų kaina kartu - 31,00 Lt.


 2012 metais VšĮ Sangrūdos ambulatorija vykdo savivaldybės finansuojamą slaugos ir socialinių paslaugų bendro teikimo Sangrūdos ambulatorijoje programą.  
Programos tikslas - pagerinti pacientų gyvenimo kokybę, išsaugoti jų savarankiškumą   gyvenamojoje aplinkoje, skatinant jų savirūpą. 
Ilgalaikės priežiūros tikslas – sudaryti palankias sąlygas asmeniui kuo ilgiau savarankiškai ir visavertiškai gyventi bendruomenėje, namuose, užtikrinant tinkamų slaugos ir socialinių paslaugų organizavimą ir teikimą, siekiant jį apsaugoti nuo ligos paūmėjimo ar esamų simptomų progresavimo, atsižvelgiant į šeimos poreikius ir galimybes.
Ilgalaikė priežiūra susideda iš:
1. asmens, kurio liga ar sveikatos būklė dažnai paūmėja ir paūmėjimo metu kelia pavojų jo paties ar aplinkinių sveikatai arba gyvybei, slaugos ir socialinių paslaugų poreikių nustatymo, teikimo, vertinimo ir paramos;
2. paramos šeimos nariams, mokant pagrindinių slaugos įgūdžių, siekiant pagerinti asmens savirūpos ir priežiūros pajėgumus;
3. asmens (šeimos) konsultavimo slaugos ir socialinių paslaugų klausimais.
Šia programa siekiama, kad asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, ilgiau išlaikytų sveikatos ir socialinį savarankiškumą (prevencija , ilgalaikis ir motyvuotas gydymas), pacientai, kuriems pripažintas specialusis pagalbos poreikis, ilgiau išliktų neblogėjančios sveikatos ir socialiniame stovyje, slaugos poreikį turintiems pacientams užtikrinti gyvybinių funkcijų, skausmo prevencijos ir adaptacijos poreikį.
Taip pat vykdomos visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos "Pedikuliozės ir niežų profilaktikos ir kontrolės", "Sveiki dantys - sveikas ir pilnavertis gyvenimas".
 

 Siekiant optimizuoti gydymo įstaigų veiklą, taupyti pacientų laiką, užtikrinti efektyvų žmogiškųjų ir materialinių išteklių medicinos įstaigose panaudojimą, yra inicijuojamas projektas „Elektroninių sveikatos paslaugų plėtra Marijampolės regiono asmens sveikatos gydymo įstaigose“, kurio metu bus sukurta interaktyvi elektroninė paslauga „Pacientų medicininės sveikatos istorijos duomenų kaupimas, saugojimas ir pateikimas elektroniniu būdu pacientams ir SPĮ specialistams“.
Projektas yra įtrauktas į E. sveikatos sistemos 2009–2015 m. plėtros programos įgyvendinimo priemonių planą. Projekto pareiškėju yra patvirtinta VšĮ Marijampolės ligoninė, projekto partneriais – VšĮ Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centras, VšĮ Šakių ligoninė, VšĮ Vilkaviškio ligoninė, VšĮ Vilkaviškio pirminės sveikatos priežiūros centras, VšĮ Kybartų pirminės sveikatos priežiūros centras, VšĮ Kalvarijos ligoninė, VšĮ Kalvarijos pirminės sveikatos priežiūros centras, VšĮ Sangrūdos ambulatorija, VšĮ Kazlų Rūdos ligoninė, VšĮ Kazlų Rūdos pirminės sveikatos priežiūros centras.
Projekto tikslas – sudaryti sąlygas Marijampolės regiono gyventojams ir pacientams šiuolaikinėmis informacinių ir ryšių technologijų priemonėmis laiku gauti geros kokybės sveikatos paslaugas, o sveikatos priežiūros įstaigoms ir specialistams, teikiantiems sveikatos priežiūros paslaugas, – tarpusavyje bendradarbiauti ir saugiai keistis informacija elektroninėmis priemonėmis. (sudaryti sąlygas Marijampolės regiono gyventojams ir pacientams elektroniniu būdu gauti savo medicininius duomenis, o SPĮ – tarpusavyje bendradarbiauti ir saugiai keistis informacija el. priemonėmis).
Įgyvendinant projektą bus įdiegta (modernizuota) regioninė SPĮ IS, sukuriant arba modernizuojant 25 IS funkcijas. Marijampolės ligoninės patalpose numatyta įrengti techninės įrangos centrą, taip pat planuojama įsigyti 136 personalinius kompiuterius ir įrengti atitinkamą skaičių papildomų kompiuterizuotų darbo vietų Marijampolės ligoninėje ir partnerių įstaigose. Planuojama, kad įrengus papildomas kompiuterines darbo vietas su gydymo įstaigų informacine sistema dirbs ne mažiau kaip 50 proc. nagrinėjamų įstaigų medicinos darbuotojų. Projektas turės teigiamą poveikį šioms tikslinėms grupėms: projekto partnerių įstaigų pacientams (2010 m. –311 615), projekto partnerių įstaigų personalui (2010 m. – 2 029), projekto partnerių įstaigoms, kitoms sveikatos priežiūros sektoriaus institucijoms ir įstaigoms.
Projekto biudžetas – 2 187 033,68 Lt. Projektą numatoma 100 proc. finansuoti Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos Valstybės biudžeto lėšomis (Europos Sąjungos struktūrinių fondų dalis – 85 proc., LR Valstybės biudžeto bendrojo finansavimo lėšų dalis – 15 proc.). Numatoma projekto įgyvendinimo trukmė – 24 mėn.
 

ERKINIS ENCEFALITAS - - Administracija 2012.06.26 : 11:35

erke_1.jpgErkinis encefalitas yra gyvybei pavojinga liga. Ji plinta per erkių įkandimus arba nepasterizuotus pieno produktus. Didžiausia apsikrėtimo rizika yra žmonėms dirbantiems ar besiilsintiems gamtoje. Erkės įkandimas neskausmingas, todėl dažnai nepastebimas. Specifinio šios ligos gydymo nėra. Persirgus šia liga trečdaliui žmonių lieka komplikacijos: kalbos, rijimo, judėjimo sutrikimai, paralyžiai. Žmogus gali mirti.
Veiksmingiausia priemonė nuo erkinio encefalito yra skiepai.
 Skiepijimo schema:
I dozė
II dozė - po 1 mėn.
III dozė - po 6-12 mėn.
Palaikomoji dozė - po 3 metų.
Vėliau kartojama kas 3-5 metai, priklausomai nuo amžiaus. Vakcina yra mokama:
vaikams - 85 Lt;
suaugusiems - 89 Lt.

Kviečiame pasiskiepyti!

PradžiaAnkstesnis10 ankstesni psulapiai [ 11 12 13 14 ] SekantisPabaiga
 
Paieška



Balsavimas
Ar Jūs nuolat tikrinatės savo sveikatą?
 
Taip!
Man nesvarbu!
Ne!
Rezultatai
Naudinga

Esveikata.jpg

Projektoviesinimas.jpg


esvaikata


draustumui

 

^ į viršų ^